Thursday 24 September 2015

Kätilö

Kävin tiistai-iltana töiden jälkeen katsomassa Kätilö-elokuvan. Sen, jonka naispääosassa on Krista Kosonen ja miespääosassa Lauri Tilkanen. Jälkimmäinen oli SS-sotilaan(kin) roolissa melkoista silmäkarkkia, mutta niin oli elokuva muutenkin, Jäämerimaisemineen kaikkineen. Krista Kososen lisäksi roolissaan loisti Pirkka-Pekka Petelius, jonka aluksi merkilliseltä vaikuttanut hahmo muuttui loppua kohti jopa koskettavaksi.

Suomalaista elokuvaa ei voi kai tehdä Hollywoodissa oppinsa ammentanut ohjaajakaan ilman, etteikö siinä ryypättäisi, naitaisi ja kiroiltaisi. Kun sekaan heitetään vielä hullu tai kaksi, on elokuva oikeastaan enää näyttelijöitä vailla. Näistä aineksista voi kuitenkin syntyä hyvä elokuva, kuten Kätilö. Suosittelen, enkä siis paljasta tarinasta sen enempää.



Should Kätilö (Midwife) ever compete in being nominated for (or winning) the Academy Awards and therefore be in international film distribution (with English subtitles), keep the title in mind and go see the movie. You'll like it. Word of waning: despite the title there will be no cute babies, nothing pink and happy, nothing of the sort. It's a film about war and people coping with it.

No comments:

Post a Comment