Saturday 3 May 2014

Kaikki käy

Sen jälkeen kun maistoin tätä pikkusiskollani, olen valmistanut ja syönyt tätä kasvisvuokaa ihan jokaikinen viikko. Parasta reseptissä on, että sitä voi soveltaa jääkaapin vihanneslaatikon sisällön mukaan varsin joustavasti - sitä laitetaan, mitä löytyy. Tänään löytyi kaksi punajuurta, kesäkurpitsa, parsakaali, tomaatti ja punainen paprika. Mukaan paloittelin vielä ison sipulin, viisi valkosipulinkynttä sekä alkuperäisestä ohjeesta poiketen halloumia (en siis fetaa). Vähän aromisuolaa ja mustapippuria, päälle jääkaappiin jäänyt chilitomaattimurskapurkin loppu vedellä jatkettuna, mihin murustelin kourallisen kuivattuja suppilovahveroita; vielä ruokakermaa ja juustoraastetta päälle. Sitten koko komeus uuniin (n. 200 astetta - punajuuri vaatii kypsyäkseen n. 1,5 h!). 

Olen pilkkonut mukaan myös porkkanaa, munakoisoa, erivärisiä paprikoita, varsiselleria, fenkolia sekä joskus lisännyt vielä kikherneitä tai vihreitä/punaisia linssejä. Lopputulos on aina ollut suussasulavan hyvää (ja terveellistä), vaikka ulkonäkö ei varsinaisesti hurmaakaan.


I've 'stolen' this recipe of vegetable casserole from my little sister. I'm sure she'll forgive me. The best thing is that you can vary it according to the contents of your refridgerator. My favorite kind of cooking. Today I found two beetroots, one zucchini, one red pepper, one broccoli and two tomatoes. In addition I chopped a big onion, five cloves of garlic and a chunk of halloumi cheese (feta cheese originally..). I seasoned the whole lot with salt and black pepper and some leftover crushed chili tomato. The I added some sour cream and grated cheese on the top and put the whole thing in the oven, in 200 degrees (Celcius). 

I've varied the recipe according to what I have and used carrot, eggplant, pepper, celery, fennel... You can also add chick peas or lentils. The end result is always delicious - definitely worth trying.

No comments:

Post a Comment