Monday 20 January 2014

Panostusta pakkauksiin, kiitos - Designed packages please

Jos kattaus on puoli ruokaa, niin pakkaus on puoli ostosta. Olen aina hämmästellyt, kuinka esimerkiksi Stockmannilla satoja euroja maksavat merkkilaukutkin pakataan roskapusseiksi päätyviin arkisiin muovikasseihin. Onneksi monissa pienemmissä putiikeissä on ymmärretty, että ostokset tulee pakata silkkipaperiin - tai vähintäänkin laskostaa kauniisti - ennen niiden sujauttamista liikkeen omaan tyylikkääseen paperikassiin. Kaunis ja ylellinen pakkaus on varma tapa sitouttaa ainakin tämä asiakas :-)

Edesmenneet My o Myn oranssit ja vihreät kassit olivat paperikassisuosikkejani; nyttemmin ostokset pakataan siellä aavistuksen tylsempään mustavalkoiseen kassiin. Net-a-porter lähettää sieltä ostetut normaalihintaiset tuotteet aina tyylikkääseen mustaan, rusetilla suljettuun laatikkoon pakattuna. Samoin tekee Hermès - sen oransseissa laatikoissa tuotteet lepäävät pehmeälle tyynylle aseteltuna ja silkkipaperilla suojattuna. Myös Issa London lähetti tukevaan alennushintaan ostamani kietaisumekon vuosi sitten mitä tyylikkäimmässä laatikossa silkkipaperien kera.



Kasseissa ja laatikoissa varastoin kotona kaikenlaista tuikitarpeellista. Eikä niitä tarvitse todellakaan kätkeä kaapin perälle tai komeron pohjalle, vaan ne saavat olla näkyvillä. My o Myn kasseissa säilytän mm. kylpytakkeja ja sukkahousuja. Net-a-porterin laatikoista poimin aamuisin alusasuni. Issan ja Hermès'n laatikot odottavat vielä seuraavaa järjestelyinspiraatiota - niihinkin löytyy varmasti säilytettävää.



The package is an importart part of shopping experience. At least  when more expensive purchases are concerned. I like to do my shopping in shops that provide beautiful packages, because I recycle them. I live in a small apartment where storage space is scarce and these beautiful paperbags and boxes provide excellent hiding places for those less attractive things.

2 comments:

  1. Tänään sain Malene Birgerin huivipaketin ja oli kauniisti pakattu! Stokkalta saa kauniita paketteja usein kun tilaa nettikaupan kautta, on pahvikuorta ja silkkipaperia :) Terv. ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaunis huivi kauniissa paketissa on kuin lahja itselle; arjen pieniä iloja :-) Seuraava lahja siis ilmeisesti Stockan nettikaupasta...

      Delete