Saturday 17 August 2013

Herrasmiehiä, onko heitä - Wanted! A gentleman.

Olen ollut kesän aikana parilla treffeillä. En nyt mene siihen, miten näille treffeille päädyttiin, mutta näiden parin esimerkin perusteella joudun toteamaan, että herrasmiehet ovat ilmeisesti kuolleet sukupuuttoon. Vai mitä sanotte tästä: Herrahenkilö pyytää kahville. Kävelemme läheiseen kahvilaan. Hän menee edeltä, nappaa tiskistä jonkun mehun käteensä, marssii kassalle ja maksaa mehunsa. Huikkaa minulle, että menee varaamaan ulos pöytää (tyhjiä pöytiä yllin kyllin) ja jättää minut sinne tiskille arpomaan, mitä haluaisin itselleni tarjota. Ei liene yllätys, ettei toisia treffejä tullut tai tule. Minulla on kyllä varaa maksa omat juomani, mutta kyse on käytöstavoista: se maksaa, joka kutsuu. Varsinkin, jos se on mies. Jos mies ei tätä tiedä tai ei välitä, niin bye bye vaan. 

Entä tämä toinen tapaus: keskustelimme ensivaikutelmasta ja kodista ja kun kerroin, että en ole halukas tekemään lähempää tuttavuutta yhdenkään herrasmiehen asunnon kanssa ex-tempore - ilman, että asunnon haltija on ehtinyt valmistautua esimerkiksi siivoamalla paremman ensivaikutelman varmistamiseksi - minulle ilmoitettiin, että ko. henkilö ei yritäkään tehdä minuun vaikutusta asunnollaan (eikä ilmeisesti millään muullakaan).  Ja veti tuosta herneet niin syvälle nenään, ettei ole itsestään sittemmin antanut kuulua. Heippa vaan - en jää kaipaamaan! Sama tyyppi oli muuten ensimmäisellä tapaamisyrityksellämme väärässä paikassa ja piti sitä minun vikanani. Olisi pitänyt jo siinä vaiheessa tajuta jättää leikki sikseen.

Tai entäs se yksi, joka kertoi, ettei laita ruokaa ja kun arvelin hänen varmaan siinä tapauksessa ilomielin kuittaavan ravintolalaskun silloin tällöin, kilahti ja piti ajatustani pöyristyttävänä. Sopivassa tilanteessa rahojen 'tuhlaaminen' naiseen on kuulemma suorastaan seksuaalisesti kiihottavaaa, mutta kylmiltään ajatus ei oikein innostanut - aloitteen pitää kuulemma tulla häneltä. Ja varmaan tuon naisen tulee olla ikuisesti kiitollinen tästä rahojen tuhlaamisesta häneen ja korvata tämä anteliaisuus 'tiedätte kyllä miten'. Hyvät hykkyrät! Ja tämän samaisen 'herrasmiehen' mielestä naisen kuuluu myös kotona olla täydessä tällingissä herransa iloksi.... Plaah. Ei tule ikävä tätäkään - auf Wiedersehen!

Minkälaista kotikasvatusta siellä suomalaisissa kodeissa on oikein harrastettu? Mistä näitä tyyppejä oikein tulee; miehiä, joilla ei ole käytöstapoja ja jotka selvästi pitävät itseään niin erinomaisen hyvinä saaliina, että mitäpä tässä nyt vaivautumaan ensi- tai muunkaan vaikutelman eteen?

Näistä kokemuksista viisastuneena päätin, että kesäkissasesonki on tältä kesältä virallisesti ohi. Mutta jos tunnet jonkun oikean, vielä vapaana kuljeskelevan herrasmiehen, laita pakettin ja lähetä tänne - saatan keksiä käyttöä sellaiselle syksyn myötä. Paketteja odotellessa lepuutan silmiäni viikon verran kreikkalaisissa komistuksissa. Tapaamisiin!


I've been on a couple of dates during the summer. I've met men with no manners, men who clearly consider themselves such good catch that they don't seem to give a damn about first (or second or third) impression... So my dating season is now totally over. But if you know someone who is a single, true gentleman, put him in a box and send it to me. While waiting for the packages I will rest my eyes in handsome Greek men. See you later!

No comments:

Post a Comment